Pad ukupnih prihoda budžeta u februaru 1,8 posto

Bez autora
Apr 18 2013

U februaru su prihodi budžeta uobičajeno manji, mada su ove godine na njih uticali i drugi faktori. Međugodišnji pad ukupnih primanja budžeta u februaru je 1,8 posto. Najveće realno ali i nominalno smanjenje pokazuju prihodi od PDV-a. Rashodi su veći nego u januaru.Za razliku od primanja, izdaci budžeta su u februaru bili viši nego u januaru i iznosili su 76,4 milijarde dinara, što je za 3,1 milijardu dinara više nego u prethodnom mesecu.

Pad ukupnih prihoda budžeta u februaru 1,8 postoU februaru su prihodi budžeta uobičajeno manji, mada su ove godine na njih uticali i drugi faktori.

Međugodišnji pad ukupnih primanja budžeta u februaru je 1,8 posto. Najveće realno ali i nominalno smanjenje pokazuju prihodi od PDV-a.

Rashodi su veći nego u januaru. Za razliku od primanja, izdaci budžeta su u februaru bili viši nego u januaru i iznosili su 76,4 milijarde dinara, što je za 3,1 milijardu dinara više nego u prethodnom mesecu.

Međugodišnje, rashodi u februaru beleže izražen realni pad. Deficit je u prva dva meseca manji nego u isto vreme prošle godine, ali je visok i iznad plana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik